Informatie over kosten en vergoedingen vind je terug op de Praktisch pagina.
Veelgestelde vragen
Misschien ben je nog niet zo bekend met haptotherapie.
Of haptotherapie iets voor jou is, kun je vaak pas zeggen als je het een keer hebt ervaren. Vandaar dat ik een gratis, vrijblijvende kennismaking aanbied.
Twijfel je nog over het maken van een kennismakingsafspraak? Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.
Vaak is er al vanaf de eerste sessie een bewustwording/ verandering voelbaar. Natuurlijk is elk traject anders, maar gemiddeld genomen hebben mensen na een sessie of 6-10 bereikt wat ze wilde bereiken. Of je je daarna nog verder wilt ontwikkelen is aan jou.
Haptotherapie is een persoonsgerichte begeleidingsvorm ten behoeve van jouw ontwikkeling. Het is vooral behulpzaam bij problemen die ontstaan wanneer je niet in contact staat met je gevoel. Ook heeft het effect bij problemen die een basis hebben in onveilige hechting.
Ik werk samen met reguliere behandelaren, zoals fysiotherapeuten, psychologen, huisartsen en bedrijfsartsen. Voor de vergoeding van zorgverzekeraars valt haptotherapie onder complementaire zorg, alternatieve behandelwijzen, psychosociale zorg of alternatieve beweegzorg.
Nee. In de haptotherapie ga je voelen en onderzoeken wat je lichaam je aangeeft als je in contact komt met een ander mens. Daarvoor is het voldoende dat ik er ben, op afstand of dichterbij. Je voelt jouw persoonlijke ruimte en kan voelen of je je wel of niet open wilt stellen voor een ontmoeting. Daarnaast wordt er gewerkt met oefeningen waarin jij kan ervaren hoe jij grenzen aangeeft, hulp vraagt, je ruimte inneemt etc.
Nee, dat hoeft niet. Een aanraking van huid op huid is beter voelbaar dan door kleren heen, maar je bent vrij om te kiezen of je je wilt ontkleden of niet.
Ik raak je voor de behandeling voornamelijk aan op je rug. Andere plekken van het lichaam kunnen ook meegenomen worden in de therapie, bijvoorbeeld bij chronische pijnklachten.