Haptotherapie

Zijn wie je bent en weten dat het goed is
Jij bent jij. Een uniek mens, gevormd door je opvoeding en wat je meegemaakt hebt. Je hebt geleerd om je op een bepaalde manier te uiten, je plaats in te nemen, jezelf te zijn.

Maar ben je wel ècht jezelf?

Voel je je helemaal vrij om te zijn wie je bent? Of heb je in de loop van de jaren je eigen wensen opzij gezet? Heb je je aangepast aan wat anderen van je verwachten?

Voel je je verbonden met andere mensen? Voel je je thuis bij jezelf? Of ben je uit contact geraakt met anderen, of misschien zelfs wel… jezelf?

Wanneer je het contact met jezelf kwijt bent geraakt, of moeite hebt om jezelf kenbaar te maken bij anderen, kan dat leiden tot lichamelijke klachten, depressie of angsten.

Haptotherapie kan dan helpen.

Vrijblijvende kennismaking

Je goed voelen begint met 'goed voelen'

Haptotherapie werkt doordat het je (opnieuw) in contact brengt met je gevoel. Door te voelen kom je weer in contact met jezelf, wat je wil en wat je niet wilt. Je lichaam geeft vaak feilloos aan wat goed voor je is.

Je gaat in de therapie ontdekken op welke manier je met je jezelf omgaat. Welke patronen heb je in de loop van de jaren ontwikkeld? Ga je bijvoorbeeld chronisch over je grenzen heen? Krop je je emoties op? Houd je je constant in, om anderen niet tot last te zijn?

Wil jij eens ervaren wat haptotherapie voor jou kan betekenen? Maak dan hier een afspraak voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Vrijblijvende kennismaking

Voor wie?

Niet lekker in je vel zitten kan zich op verschillende manieren uiten, bijvoorbeeld somberheid, angst, spanning, gejaagdheid, uitgeputheid, piekeren en lichamelijke klachten.

Bij onderstaande problemen kan haptotherapie behulpzaam zijn:

  • Aanhoudende Lichamelijke Klachten (voorheen ‘SOLK’)
  • Depressieve klachten
  • Burn-out
  • Angstklachten
  • Trauma
  • Hechtingsproblemen
  • Persoonlijkheidsproblemen

Ook kan je terecht met vragen over:

  • Verminderd (zelf)vertrouwen
  • Gevoel jezelf kwijt te zijn
  • Problemen in relaties / met intimiteit

Als voormalig huisarts houd ik altijd in het oog of je klachten niet ook teken kunnen zijn van een medisch probleem. Daarom vind ik een goede samenwerking met huisarts/ psycholoog/ POH- GGZ belangrijk.

Je ervaart echt hoe het anders kan

Werkwijze

Haptotherapie werkt ervaringsgericht. Dat wil zeggen: naast gesprekken bied ik je ook oefeningen aan, waardoor je meer in contact komt met je gevoel. Juist het ervaringsgerichte maakt deze therapie zo inzicht gevend en effectief.

Met wat je in de haptotherapie sessie voelt, bewust wordt en oefent, kun je in het dagelijks leven een blijvende verandering maken.

Kennismaking en Intake

In de kennismaking luister ik naar je vraag en doen we een korte haptonomische oefening. Zo kan jij kijken of je een klik voelt met mij en mijn manier van werken. Ik kijk of haptotherapie geschikt is voor jouw hulpvraag.

Besluit je haptotherapie te gaan doen dan volgt een intake. In 2-3 sessies brengen we jouw situatie in kaart. Na de intake bespreken we het behandelplan en krijg je een concreter beeld wat haptotherapie je kan opleveren.

Oefeningen en Aanraking

Ik werk met haptonomische oefeningen waarin je precies voelt waar het om gaat.  Bijvoorbeeld een nader-oefening: Voel je wanneer ik te dichtbij kom? Wat doe je dan? Laat je het gebeuren? Of geef je je grenzen aan?

Door middel van de oefeningen kun je ontdekken welke patronen een rol spelen in je leven. Je krijg inzichten, maar daarnaast bied ik je ook de mogelijkheid om eens uit je patroon te stappen en te ervaren hoe dat voelt. Samen ontdekken we wat jij nodig hebt om je verder te kunnen ontwikkelen. Echt jezelf te kunnen zijn.

Een groot verschil met andere therapievormen, zoals bijvoorbeeld bij de psycholoog, is dat een haptotherapeut je ook aanraakt. Een aanraking van mens tot mens, de meest pure en directe vorm van contact. Door contact te maken, kan jij jezelf beter voelen en kom je meer tot jezelf. Je kan voelen waar je blokkeert, wat je nodig hebt, wat nog niet verwerkt is. Maar ook of je een troostend gebaar kan ontvangen of dat je je daarvoor afsluit. Haptotherapie herstelt je vermogen om te voelen en weer contact te maken met je omgeving.

Vrijblijvende kennismaking